Sesamolie voor massages

Sesam olie heeft een positief effect op het verminderen van cellulitis. Deze olie is uitermate geschikt als massageolie en laat zich goed mengen met andere oliën.  Bij de meeste Ayurvedische massages wordt gebruik gemaakt van sesamolie.
Inci: Sesamum indicum organic seed oil, 50ml-200ml

Wissen

Beschrijving

Sesamolie is ideaal voor massages.  Geschikt voor iedereen. Van baby tot hoogbejaard profiteer je van de voedende eigenschappen van sesamolie.

Sesam olie heeft een positief effect op het verminderen van cellulitis. Deze olie is uitermate geschikt als massageolie en laat zich goed mengen met andere oliën.  Bij de meeste Ayurvedische massages wordt gebruik gemaakt van sesamolie. Dit is 1 van de beste olien voor een massage.

Sesamolie bevat veel vitaminen en mineralen en heeft zoals veel pure oliën,  een natuurlijke zonnebeschermingsfactor van SPF  3 tot 4. De olie trekt snel in, plakt niet, irriteert niet en heeft een verjongende werking bij regelmatig gebruik.

Sesamolie bevat vitamines en mineralen:

  • vitamine B1, E en F
  • calcium
  • ijzer
  • fosfor
  • magnesium
  • koper
  • silicium
  • kalk

Behalve om mee te masseren kun je de olie in verdunning ook gebruiken als body olie. Voeg bijvoorbeeld een essentiële olie toe voor een heerlijke geur.

Tip: Eenvoudige massage 10min

Verwarm de olie au bain marie. Neem een beetje olie in de palm van je hand en verdeel over het te masseren gebied. Laat even intrekken en masseer dan rustig.

Om de doorbloeding te stimuleren en cellulite aan te pakken kun je deze massage regelmatig doen. Verdeel de olie over je benen en voeten. Pak nu met beide voeten met je handen beet en trek je handen over je enkels, kuiten en bovenbenen richting je heupen. Herhaal deze beweging aan de zijkant, voorkant en achterkant van je benen ca. 15 keer.

Druk nu zachtjes met je vingers in voetzolen, knieholten, liezen, onderarmen, sleutelbeen, oksels en hals. Zo stimuleer je de lymphedrainage en voer je afvalstoffen weg.

Eindig de massage door de eerste beweging te herhalen, maar nu met gespreide vingers. Trek met je vingers vanaf je voeten een spoor richting je heupen.

Bij zware cellulites kun je eventueel eindigen met stevige knijpbewegingen in je boven benen en dijen. Gebruik hiervoor beide handen per been. Knijp en rol de huid van jebenen tussen duim en wijsvinger. Gebruik de olie om makkelijk over de huid te glijden zonder deze te beschadigen. Gebruik niet te veel olie, je moet met je vingers makkelijk huidplooien kunnen pakken. Eindig met een paar keer stevig knijpen in je billen. Je doet het goed als je huid zichtbaar doorbloed raakt door rozig te worden.


Extra informatie

Opties

"1 liter", "100ml", "10ml", "200ml", "20ml", "3x10ml", "3x20ml", "3x50ml", "50ml", "75ml"