Teunisbloem Olie-Evening Primrose

Droge huid – Eczeem
Teunisbloem olie heeft een vitaliserende invloed op de huid en beschermt de huid tegen veroudering en vooral vochtverlies (eczeem). Hierdoor blijft de huid er langer jeugdig, glad en gezond uitzien.
Inci: Oenothera biennis organic virgin seed oil (teunisbloem, 1ste koude persing), 50ml

Op voorraad

Beschrijving

Evening primrose of teunisbloem olie is zeer rijk aan essentiële vetzuren en GLA (gammalinoleenzuur). Essentiële vetzuren zijn stoffen die we nodig hebben en die niet door ons lichaam kunnen worden gemaakt. Vetzuren hebben een belangrijk gezondheidsbevorderend effect op ons lichaam. Dit komt doordat het grondstoffen zijn van bepaalde hormoonachtige stoffen (prostaglandines) die de werking van elk orgaan, weefsel en cel in het lichaam reguleren. Hiermee zorgen ze voor de fijne afstemming van allerlei processen in het lichaam.

Omega 6 wordt met name aangetroffen in bepaalde vlees- en vissoorten, teunisbloem olie, tarwekiemolie, zonnebloemolie soja olie en maïskiemolie.
Teunisbloem wordt vanwege het hoge gehalte omega 6 veel gebruikt in huidverzorging vanwege de positieve effecten op droge huid en eczeem.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, mogen een beoordeling schrijven.