Veelgestelde Vragen

Ik wil bestellen maar zie geen producten in mijn winkelwagen!
Controleer of je de meest actuele versie van je internet-browser gebruikt. Op veel apparaten staan verouderde versies. Voer regelmatig een update uit  zodat je alle mogelijkheden van deze en andere sites kunt gebruiken. Lees meer over hoe je een browser kunt upgraden.

Blijft het probleem aanhouden, dan stellen wij het zeer op prijs als je contact opneemt zodat we je kunnen helpen en onze site kunnen verbeteren.

Wat is biologische huidverzorging?
Biologische cosmetica is cosmetica die hoofdzakelijk bestaat uit plantaardige ingrediënten. Dit betekent: geen synthetische pesticiden, geen petrochemische stoffen en geen genetisch gemodificeerde grondstoffen. Biologische cosmetica is puur natuur zonder onnodige toevoegingen. Pure werkzame stoffen in hoge concentraties die je huid perfect verzorgen.

Waar let Miss Bio op bij de inkoop van producten? 
MissBio selecteert alleen pure producten die het volgende NIET bevatten: kunstmatige geur- of kleurstoffen, parabenen, synthetische conserveermiddelen, petrochemicaliën, DEA, MEA. TEA, SLS, pftalaten en andere troep. Bij elk product zie je op de INCI lijst precies wat er wel in zit. Geen chemische toevoegingen en onnodige hulpstoffen. Puur en vers gemaakt, dat het beste voor een mooie gezonde huid.

Is biologische huidverzorging beter?
Wij vinden van wel! Onze producten bestaan uit natuurlijke en biologisch gecertificeerde ingrediënten met hoge concentraties werkzame stoffen. Kwalitatief zeer hoogwaardig zodat het verzorgende en herstellende vermogen van de huid versterkt.

Natuurlijke huidverzorging of biologische huidverzorging, dat is toch hetzelfde? 
Nee, dat is het niet. Op onze labels staat bijvoorbeeld: 100% natuurlijk waarvan 97,2% biologisch. Natuurlijk zegt iets over de herkomst (plantaardig) en biologisch over de wijze waarop de ruwe grondstoffen worden geteeld. Voor biologische herkomst hanteren we certificeringen zoals ecocert en soil association.  De term natuurlijk is helaas niet beschermd en zegt niet zo veel over de inhoud. Voorbeeld bij 1% aan plantaardig ingrediënt mag er op het etiket “natuurlijk’ vermeld worden.

Zijn de producten die MissBio verkoopt op dieren getest?
Natuurlijk niet! Sterker nog zelfs de grondstoffen die gebruikt worden zijn niet op dieren getest. Miss Bio verkoopt alleen producten die niet op dieren testen. Via facebook bieden we regelmatig de mogelijkheid om je op te geven als proefkonijn in het Olie Test Panel, dat doen we weer wel.

Ik ben vegetariër/vegan, zijn de producten ook geschikt voor mij? 
Alle producten die MissBio verkoopt zijn geschikt voor vegetariërs. Helaas is niet alles geschikt voor veganisten. Een deel van onze producten producten bevatten namelijk bijenwas (INCI propolis). In het meer info scherm vindt je de uitgebreide INCI lijst per product. Neem bij twijfel gewoon contact met ons op.

Wat is biologische landbouw?
Een landbouwwijze waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en gentechnologie. De biologische boer houdt zijn gewassen en dieren op een milieu-en diervriendelijker manier. De biologische landbouwnormen zijn gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en het welzijn van dieren en mensen.

Waarom zijn biologische producten duurder?
Duurder? Ja en Nee. De biologische boer houdt meer rekening met het milieu en heeft daardoor vaak te maken met lagere opbrengsten per hectare. Daarnaast is biologische landbouw arbeidsintensiever en moet de boer hygiënischer werken dan in de grootschalige landbouw. De grondstoffen zijn iets duurder dus  moet je iets meer betalen voor de biologische huidverzorging. Tegelijkertijd zijn onze producten zo geconcentreerd dat een beetje al voldoende is om je huid goed te verzorgen en doe je veel langer met biologische producten. Op de lange termijn is biologisch dus goedkoper!

Hoe kan ik MissBio bereiken?
Je kunt ons het beste bereiken via e-mail of ons contactformulier. Wij proberen  e-mails binnen 48 uur te beantwoorden, maar dit zal door de aard van de vraag misschien niet altijd mogelijk zijn. In dat geval laten we je dat even weten.

Wanneer is MissBio gesloten?
Heel af en toe zal MissBio een korte periode geen bestellingen verzenden. Dit zijn de gebruikelijke feestdagen en onze vakantiesluiting. Natuurlijk kun je in die periode wel gewoon bestellingen plaatsen. De periodes dat we gesloten zijn worden aangekondigd op onze site en op onze facturen/bestelbevestiging.